2017 – 2023

Blicher & Co.

Fra 2017 til og med 2022 har Jo Møller koncentreret sig om bogudgivelse på eget forlag, Forlaget Blicher & Co.

Ukendt krig

Første udgivelse var ”Ukendt Krig” med gengivelser af tre maleriinstallationer, hvor han formulerer sig omkring arbejdsprocesser. Værkerne var vist første gang i Galleri Zenit i Sølvgade i København.

De 7 Laster

Anden udgivelse følger året efter med ”De 7 Laster”, som er den oprindelige betegnelse for de mere kendte ”7 Dødssynder”. Det drejer sig om 7 store + en meget stor tegning over temaet. Vist på Kunstcenter Silkeborg Bad og Skovhuser ved Værløse i forbindelse med temaudstillingen ”7”. Initieret og kurrateret af Jo møller.

La Petite Mort

Tredje udgivelse omfatter en serie tegninger over temaet Den Lille Død = ”La Petite Mort”, hvor Jo Møller har opfordret forskellige forfattere til at skrive en kort tekst ud fra en selvvalgt tegning.

JO's BOG

Fjerde udgivelse ”JO’s BOG”, med undertitlen ” Livgivende Dødskonfrontationer og lignende hændelser” som også giver svaret på hvorfor kunstnerens sidste galleriudstilling blev afholdt i Nice i 2016. Han har siden deltaget i nogle gruppeudstillinger, bl.a. Tegnerforbundets jubilæumsudstilling i 2019, som han initierede.

2017

Ukendt krig – tre maleriinstallationer

Forberedelse, fremgangsmåder, teknikker etc. varierer fra projekt til projekt.
Jeg arbejder ofte med tematiske processer, med mere eller mindre definerede litterære oplæg, som f.eks. ”Slægtsbilleder” / ”Back to India” / ”Zero”/ ”Engle & Dæmoner” / La Petite Mort og ”7”, men oplægget kan også tage udgangspunkt i selve fremgangsmåden, hvor temaet er ukendt.

I denne serie Ukendt Krig, har udgangspunktet været: Tre serier af hver syv sammenhængende malerier, i samme format, med varierende farvevalg.

Fremgangsmåden er forsøgt beskrevet i en senere udgivelse.  

Ukendt Krig, serie I
Samlet mål 64 x 360 cm. Olie og akryl på lærred
Ukendt Krig, serie II
Samlet mål 64 x 360 cm. Olie og akryl på lærred
Ukendt Krig, serie III
Samlet mål 64 x 360 cm. Olie og akryl på lærred
2018

De 7 Laster / De 7 Dødssynder

Thomas Aquinas (1225–1274) skærpede den oprindelige betegnelse ”DE 7 LASTER” til ”DE 7 DØDSSYNDER”. Basis for alle andre synder.

Mennesker der vælger lasterne, fravælger noget. De fravælger f.eks. kærlighed, empati, solidaritet, ægte glæde ved naturen, fællesskaber og kunst … Fravalget bærer sådan set straffen i sig selv, om de så opfatter det eller ej. Selvbedraget er en del af pakken. Hvorvidt der også ligger en faktura og venter på dem i det hinsidige? Det vil vel vise sig.

2019

La Petite Mort / Den Lille Død

2022

JO's BOG

Livgivende Dødskonfrontationer og lignende hændelser.

Døden gik forbi 

fik en snært af pisken 

livets gave stod lysende klar.

Ingen gør det alene.