BOGUDGIVELSE 2019

La Petite Mort

Det franske begreb ”La Petite Mort” (Den lille død) er en metafor for orgasme. I videre betydning kan temaet referere til den spirituelle udfrielse, som kommer med orgasme, eller en kort periode af melankoli eller transcendens, som resultat af udladningen af livskraft. At gi slip.

Bogudgivelsen er en slags ”omvendt illustration”, hvor 7 forfattere inspireret af tegninger giver deres bud i litterær fiktion.

De syv forfattere i dialog med udvalgte erotiske tegninger af Jo Møller er:’

Thorstein Thomsen, Frank Egholm Andersen, Kristian Himmelstrup, Brian B. Christensen, Peder Frederik Jensen, Dennis Gade Kofod og Jens Blendstrup.

En yndet påstand blandt nogle kvinder, blandt andet en kvindelig forfatter jeg hørte i radioen, er at kvinder er optaget af det erotiske, hvorimod mænd kun tænker på sex.

Påstanden er muligvis baseret på disse kvinders erfaringer med den type mænd som de tænder på, men jeg opfattede det som en grov sexistisk generalisering. Derfor er det kun mænd der kommer til orde i denne lille bogudgivelse. Forskellige mænd.
Bedøm selv.

Tegningerne har været vist på forskellige udstillinger. Omslagstegningen blev vist på udstillingen ”Imago Mundi” i Venedig, og senere solgt til en Hollandsk kunstsamler på Jo Møllers soloudstilling i det franske Galerie Qvadrige i Nice i september / oktober 2016.

Bogprojektet er realiseret i 2019.

A5-format. Tegningernes originalformat: A3
Udgivet 2019
Forlaget Blicher & Co.
ISBN 978-87-999833-2-2

Pris: 120,- kr. + evt. forsendelse.

En unik kunstnerisk oplevelse. Men ganske interessant var det også at læse Jo Møllers beretning om projektet, de mange afslag han fik og den lange tilblivelsestid. Jeg undres – og må erkende, at netop den fortælling, sætter Le Petite Mort samlingen i relief og afføder stor respekt overfor både billedkunstneren og forfatterne.
Så vil du have en unik kunstnerisk oplevelse, hvor flere kunstarter krydser klinger, så garanterer jeg, at ”Den lille død” vil underholde, sætte sanserne i sving og ikke mindst garanterer jeg, at jo flere gange, du åbner bogen og lader øjnene vandre, des flere detaljer får du øje på.
♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎ Bognørden

Tegningerne

Tegning på akvarelpapir. Varierende format – ca. A3.

Andre bøger fra Blicher & Co.