1972 – 1980

Ritual
og teater

Retrospektivt 1972 – 1980

Ritual og teater

Denne retrospektive website tager sin begyndelse i 1972, efter Jo Møllers rituelle begravelse i Dyrehaven nord for København. (Se JO’s BOG / Flashback nr. 4)

Jo Møller var, sideløbende med sit uddannelsesforløb på Gladsaxe Seminariet, medlem af ”Teatergruppen Rimfaxe”, som holdt til i Spillehuset på Vesterbrogade i København. Og, samtidig var han, i en periode, medlem af den legendariske ”Christianshavns-gruppe”, under navnet “Vand og Brød”. Skuespillerne var centrale i opbygningen af forestillingerne, som var baseret på improvisation.

Teatergruppen Rimfaxe. Fra venstre: Kisten Jensen, skuespiller – Jo Møller, skuespiller – Preben Bjørn, skuespiller – Horatio Munoz, instruktør – Margit Munoz, teknik – Peter Craig, musiker – Trille Nyvold, oplæser.

Efter afsluttet uddannelse, med speciale i teater, blev Jo Møller ansat som skuespiller på ”Filuren” i Aarhus, men der var tale om en mere traditionel teaterform og da han var mere optaget af den kollektive skabelsesproces, som han kendte fra gruppe-teateret, vendte han tilbage til København, hvor han bl.a. underviste som gæstelærer på pædagogseminarier.

I 1975 flyttede han, med sin kommende familie, til Silkeborg, hvor han dannede teatergruppen ”Rodskud”, som optrådte med de masker han allerede dengang var begyndt at udvikle. (se …) Det lokale ambitionsniveau var imidlertid ikke befordrende og teater-engagementet fik en pause. Først senere i 1983 dannede Jo Møller Billed- og maske-teateret ”Mollio”. (se …) 

Billedkunsten tog over. Han engagerede sig bl.a. i ledelsen af det alternative Galleri Krogen i Silkeborg og debuterede på KE (Kunstnernes Efterårsudstilling), fulgt op af flere censurerede udstillinger de følgende år.

Fra 1980 var Jo Møller højskolelærer på den daværende Herning Højskole, hvor han underviste i teater og bevægelse suppleret med maskefremstilling og sommerkurser i billedkunst.

Objekter

Prestige, 1977
Prestige, 1977
Prestige, 1977
Møggreb uden tænder, 1978 🔴
Det sociale sikringsnet, 1978
Det sociale sikringsnet, 1978

Malerier