2003 – 2005

Den Guddommelige Komedie

Dante Alighieri. Den Guddommelige Komedie  

Under et arbejdsophold i Nice foråret 2003, blev Jo Møller tilknyttet det velrenommerede Galerie QVADRIGE, hvilket bl.a. indebar, at han udstillede i galleriet i november samme år.

En væsentlig del af projektet, var galleriets ambitiøse og eksklusive ny-udgivelse af Dantes: “Den Guddommelige Komedie”, i en ny fransk oversættelse.

I kataloget skriver Jean-Paul AUREGLIA. Galerie QVADRIGE: 

”Nu er vi halvvejs på denne vidunderlige rejse i Dante Alighieris spor, båret af inspirationen hos de kunstnere, der har kastet sig over denne tekst og har illustreret den.”

”Jo Møller er født i 1947 i Danmark. Han er den eneste blandt de billedkunstnere, som bidrager til illustrationen af denne ny-udgivelse af Dantes ”Den Guddommelige Komedie”, hvis værker I endnu ikke har set på en udstilling i galleriet. Da vi første gang mødtes, viste han mig sit usædvanlige arbejde om engle og dæmoner, og det har ført mig til at tilbyde ham, at illustrere Skærsildens sange 15 til 20.
Ud over at jeg har en særlig interesse i hans arbejde, sætter jeg stor pris på, at han som grafisk metode bruger det litografiske tryk.
Det er altså ætset i sten – når hans forestilling om denne rejse opad Skærsildens tredje, fjerde og femte trapper, hvor ånderne soner synderne vrede, sløvhed og gerrighed – bliver givet videre.
Han har valgt, at sætte fokus på Jesus’ lyksaligheder, som bliver forkyndt i Bjergprædikenen, og som englene gentager, mens Dante og Vergil stiger op fra det ene niveau til det andet.”

Bogudgivelsen bestod af 3 kassetter med hver 7 bøger: Inferno / Purgatoriet / Himmelen. Hver bog er “illustreret” med 4 originalgrafiske værker af én af i alt 21 involverede kunstnere. De anvendte forskellige grafiske teknikker og bogen var trykt med håndsat typografi, på 200 grams papir og blev udgivet i et begrænset oplag.

Kunstnerne kom fra forskellige europæiske og asiatiske lande. Jo Møller repræsenterede, sammen med den svenske kunstner Uno Svensson, Skandinavien. 

Udstillingen med Jo Møllers værker, omfattede maleri, grafik og tegninger, som siden blev vist i andre lande blandt andet på Musée Goya i Castres og i Galleri Lisse Bruun i København.

De 4 Dante litografier

Eksempler på andre værker fra perioden

🔴  Alle værker fra perioden er solgt