1995 – 2000

Udvalgte malerier fra perioden

🔴  Alle værker fra perioden er solgt
Dansk Kunst 97 

Jo Blicher Møller udstillede i Galleri Gl. Lejre, og i Kunstavisen var Erik Mosegård Jensen begejstret for ikke mindst udstillingens største billede “Atlantis”, som “måske det mest sammensatte, rumligt, strukturelt, rytmisk store, fjerne, magtfulde men ubestemmelige gyldne skikkelser skjuler næsten himlen. Nærmere kommer mere jordbundne, ubestemmelige skikkelser, rødbrune, lavendel, okkerhvide. Gennem det nederste af billedet krydser en tyde- lig vandstruktur, skønt farverne er gul, hvid, rødbrun og en lille plet. Og alting danner tilsammen en storslået arkitektur”.

Omtale fra Dansk Kunst 97 

Atlantis, 132×97 cm, akryl og olie på lærred 

Mytefrise, 1995 

Udsmykning i Randers Realskoles hall. Frisen har en samlet længde på 11 meter. Værket er inspireret af bl.a. William Blake. C. G. Jung og Puebloindianerne i New Mexico (som tænker med hjertet).

”Kundskab uden ånd er det elendigste kram!” – Blake

”Et samfund uden myter har ikke nogen kultur” – Jung

Mytefrise, udsnit, akryl og olie på lærred 

Mytefrise, udsnit, akryl og olie på lærred 

Udvalgt grafik fra perioden

The Zero Book

Cirklen og det Liniære Princip

Bogprojektet er udgivet med støtte fra Statens Kunstfond.

Nullet- Zero er af indisk oprindelse og udtrykker en livsopfattelse, som deles af godt milliarder af mennesker i østens kulturer. Modsætningen er (tilsyneladende) vores vesterlandske og mere dominerende civilisations lineære opfattelse af tilværelsen. Én bevægelse fra ét punkt til et andet.

Billedundersøgelsen af ‘Cirklen og det Lineære Princip’, som jeg påbegyndte nogle år efter min gensynsrejse til Indien i 1993, fortsatte som bogprojekt fra 1998 til 2000. Med bidrag fra forfattere, forskere og formidlere samt en komponist og en arkitekt.