Forside    Maleri    Grafik   Tegning    Installation    Foredrag    Retrospektivt    CV      
Portalen til Jo Møllers verden

Jo Møller, født 1947, uddannet på kunstakademierne i Århus, debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1977.

Han er en flittig udstiller på separatudstillinger og gruppeudstillinger i både ind- og udland og fik for alvor sit gennem-brud herhjemme midt i 90'erne med en række arbejder inspireret af et ophold i Indien i 1993 hvor Jo Møller også har boet en del at sin tidligere barndom.

Også indtryk fra vidt forskellige steder som Berlin, Skotland, Italien og den lille ø Hirsholm bliver brugt i hans arbejder. Ikke som minutiøse afbildninger af landskaber og bygninger, men som bestanddele i en mental og kunstnerisk afklaringsproces.

For øjeblikket er portalen et af de figurative elementer der dukker hyppigt op i hans billeder (se forsiden af dette nummer). Portalen fungerer som en samlende ramme om de fragmenter af oplevelser og erkendelser som Jo Møller giver et visuelt udtryk i sine billeder.

Jo Møllers udvikling som maler og grafiker har haft et forløb stik modsat mange kunstnere i generationen før ham hvor det at fjerne sig fra det naturalistisk figurative maleri og bevæge sig over i det abstrakte ofte var et sejt udviklings-forløb. Jo Møller startede derimod som abstrakt kunstner og har gradvist befolket sine arbejder med flere og flere figurative elementer.

Udtrykket i hans billeder er i konstant udvikling. Han skrotter gerne teknikker som han ellers mestrer til fingerspidserne og giver sig i kast med nye udtryksformer som led i en afklaringsproces og søgen efter nye sider af sin identitet. Det er en lige så livgivende nødvendighed for Jo Møller, som det er for os andre at trække vejret. Derfor opfatter han også sin kunstneriske virksomhed som en konstant udviklingsproces hvor tanken om at lægge det kreative arbejde på hylden er en by i Rusland.


Af Eivind Sønderborg Johansen

[Tilbage]