Jo MOLLER

”ILIADEN”: Separatudstilling D. 23. februar til d. 24. marts 2012 Galerie QVADRIGE, Nice.

Jean–Paul Aureglia / Jo Møller. Februar 2010

Jo MØLLER har over en længere periode været optaget af endnu en opgave fra det franske forlag La Diane Francaise og Galerie Qvadrige i Nice.


I 2003 gjaldt det den eksklusive, nyoversatte udgave af Dantes ”Den Guddommelige Komedie” med originalgrafiske illustrationer af 21 internationale kunstnere. Blandt kunstnerne kan f.eks. nævnes den anden skandinav Uno Svensson /Sverige. Eric Massholder /Tyskland, Tosbibaru Miki /Japan, Toos van Holstein / Holland og Gino Gini /Italien. Bogudgivelsen blev fulgt op af separatudstillinger med samtlige kunstnere.

 

Jo Møller fik opgaven i marts, trykte litografier på Hjørring Grafiske Værksted i maj og udstillede i oktober/ november. Arbejdet var intenst og påvirkede kunstnerens produktion i en længere periode. Han betegnede det som en form for besættelse: ” Det er som om han (Dante) sidder på nakken af mig og vil have at det hele skal handle om ham”. Først i august 2005, under et arbejdsophold på Hirsholmene, lykkedes det endeligt, efter flere forsøg, at komme af med Hr. Dante, visualiseret i tegningen ” Leaving Dante Aleghieri”.

 

 


Tegning (110 x 77 cm.) ”Leaving Dante Alighieri”.

Denne gang gælder det Homers Iliaden.  Jean–Paul Aureglia fra Galerie Qvadrige har udvalgt 6 af galleriets kunstnere til at illustrere Homers oldgræske værk. Bogen er i feinschmecker klassen, håndsat og trykt i et meget begrænset oplag på Fedrigoni Tintoretto.


Studier. Ascea, Italien.

1. Fase: Jo MØLLER påbegyndte opgaven i maj 2010. Det var under et arbejdsophold i Ascea, Cilento, ikke langt fra de græske udgravninger i Paestum i Syditalien. Under opholdet fik han god assistance af Klassisk Filolog, Else Mogensen, som bl.a. lånte ham relevant litteratur, f.eks. Wilsters oversættelse af Iliaden fra 1836, forsynet med egne noter.

Kunstneren udførte flere store skitsearbejder under opholdet.
Billed research

2. Fase: Jo Møller genoptog arbejdet i januar 2011. Først på atelieret på Islands Brygge i København, med genlæsning og research.

Tegning på litografisk sten

3. Fase: Processen fortsatte siden på Det GrafiskeVærksted i Næstved. Med tegning og præparering af to store litografiske sten og trykning af 4 motiver, i 4 farver fra de 4 første sange, samt portrættet af Homer. Portrættet af Homer er inspireret af en busteaf den blinde Homer, den findes på Ny Carlsberg Glyptoteket i København og af portrættegninger af kunstnerens gamle blinde far, Jens Møller.


Atelier/Jo Møller. København

4. Fase: December 2011 - februar 2012. Tegner og maler op til udstillingen. Hovedsageligt maleri på papir.

 


Athene

5. Fase: Separatudstilling i Galerie Qvadrige. Fernisering d. 23. februar kl. 18:30. Udstillingen varertil d. 24.marts 2012.

Jo Moller 
expose dans la  Galerie QVADRIGE, 
14, avenue Pauliani – 06000 Nice.


Se også web.: www.jomo.dk  http://www.jomo.dk/france/index.html

December 2012

Ange / Nice

Jo MØLLER bidrager også til en bogudgivelse i anledning af Galerie Qvadrige 20 års jubilæum. Her deltager 10 kunstnere med hvert ét originalgrafisk værk. Bogudgivelsen markeres med en gruppeudstilling fra 6. december 2012.