Forside    Maleri    Grafik   Tegning    Installation    Foredrag    Retrospektivt    CV      


Den Guddommelige Komedie


Nu er vi halvvejs på denne vidunderlige rejse i Dante Alighieri’s spor, båret af inspirationen hos de kunstnere, der har kastet sig over denne tekst og har illustreret denne.

I dag indeholder denne udgivelse 41 originale grafiske værker, som illustrerer de første ti bøger, og i efterår 2003 vil fire nye kunstnere fremstille deres arbejde. Det drejer sig om Laurent Guenat, som har taget sig af Helvede, Jo Moller, som har taget sig af Purgatoriet (Skærsilden), og Claudio Calzavacca og Toko Tokunaga som har illustreret Paradiset.

Når deres arbejde er afsluttet vil 57 illustrationer (ud af 85) og 14 bøger (ud af 21) være blevet fremstillet og deadlines for dette værks udgivelse vil være blevet overholdt.

Jo MØLLER
illustrerer Skærsildens sange 15 til 20 fra
Den Guddommelige Komedie

Da hørte jeg en røst: ”Kom,her er passet,”
Så mild og venlig som man ikke hører
I disse dødelige grænseegne.

Med åbne vinger, hvide som en svanes,
Udpeged han der havde talt, hvor vejen
Gik op mellem to hårde klippevægge;

Og mens han sagte vifted os med vingen,
erklæred han dém salige qui lugent,
thi deres sjæle vil få del i trøsten.

(Sang 19 – 43 til 52)

Jo Møller er født i 1947 i Danmark. Han er den eneste blandt de billedkunstnere, som bidrager til illustrationen af denne nyudgivelse af Dantes ”Den Guddommelige Komedie”, hvis værker I endnu ikke har set ved en udstilling i galleriet. Da vi første gang mødtes, viste han mig sit usædvanlige arbejde om engle og dæmoner, og det har ført mig til at tilbyde ham, at illustrere Skærsildens sange 15 til 20.
Ud over at jeg har en særlig interesse i hans arbejde, sætter jeg stor pris på, at han som grafisk metode bruger det litografiske tryk i 8 farver.
Det er altså ætset i sten, når hans forestilling om denne rejse opad Skærsildens tredje, fjerde og femte trapper, hvor ånderne soner synderne vrede, sløvhed og gerrighed, bliver givet videre.
Han har valgt, at sætte fokus på Jesus’s lyksaligheder, som bliver forkyndt i Bjergprædikenen, og som englene gentager, mens Dante og Vergilius stiger op fra det ene niveau til det andet.

Jean-Paul AUREGLIA
Galerie QVADRIGE.

[Tilbage]